Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин е обсъдил кризата в Украйна с Франсоа Оланд и Ангела Меркел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин е обсъдил по телефона с френския си колега Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел кризата в Украйна, съобщи Кремъл. Тримата са изразили загриженост за честите нарушения на примирието там. Путин е подчертал нуждата от политическо решение на конфликта в Донбас.

Той е поискал от Германия и Франция да окажат по-активно влияние върху украинския президент Петро Порошенко по време на планираната им среща във Варшава. В разговора си тримата лидери са подчертали също необходимостта от предоставянето на специален правен статут на Източна Украйна, провеждането на конституционна реформа и местни избори.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

САЩ отпускат допълнителни 23 милиона долара хуманитарна помощ на Украйна

САЩ ще отпуснат на Украйна допълнителни 23 милиона долара хуманитарна помощ за пострадалите от конфликта в източната част на страната. Това заяви американският държавен секретар Джон Кери, който пристигна на посещение в Украйна днес, ден след като..

публикувано на 07.07.16 в 17:30

Антон Киссе: Българите в Украйна се стремят да запазят своята културна идентичност, език и традиции

В столичен ежедневник се появи   информация, препечатана  от изданието „Голос.ua“, че българите в Украйна са поискали от президента Порошенко да им бъде предоставена териториална автономия в Одеска и Херсонска  област.  Информацията бе  разпространена..

публикувано на 06.07.16 в 09:38

Росен Плевнелиев: България подкрепя европейското бъдеще на Украйна

Президентът Росен Плевнелиев отново потвърди категоричната подкрепа на България за европейското бъдеще на Украйна. Държавният глава каза това на съвместната пресконференция с президента на Украйна Петро Порошенко, който е на еднодневно официално..

публикувано на 30.06.16 в 14:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44