Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивелина Василева открива Регионалното депо за управление на твърди битови отпадъци в Стара Загора

Ивелина Василева
Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открият Регионалното депо за управление на твърди битови отпадъци, изградено със средства от Оперативната програма "Околна среда“.

В депото ще се приемат неопасни твърди битови отпадъци от всички общини в областта и от сливенската община Твърдица. От 5 общини те ще бъдат транспортирани директно, а за останалите ще има претоварни станции в Казанлък, Гурково и Гълъбово. Центърът е разположен в землището на село Ракитница на площ от 325 декара и включва клетка за депониране на неопасни отпадъци с обслужваща инфраструктура, център за рециклиране и инсталация за сепариране и закрито компостиране, система за улавяне на газовете и 4 съоръжения за пречистване на водите. Срокът за реализиране на проекта беше удължаван няколко пъти заради съдебни дела, които жителите на Ракитница водят срещу Община Стара Загора.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44