Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горските предприятия в региона на Сливен са подготвени за бърза и адекватна реакция при пожари

Снимка: БГНЕС

В пожароопасния сезон горските предприятия в региона на Сливен са подготвени за бърза и адекватна реакция при горски и полски пожари, уверяват служителите.

Новозагорски пожарникари са спасили от унищожение 21 декара житен масив, след възникнал пожар в сухи треви в складова база в близост до насажденията. Унищожени са 2 декара житни посеви. Няма пострадали. В пожароопасния сезон всяко горско стопанство на Югоизточното държавно предприятие в Сливен дава денонощни дежурства. Назначени са пожаронаблюдатели. Осигурени са 19 високопроходими противопожарни автомобили за бърза реакция и първоначална атака на горски пожари, оборудвани с нужната техника. Специализираните автомобили са разпределени с предимство на местата с най-голям риск от пожари - в равнинните райони и в територии, които имат дълга граница със земеделските земи. Стопанствата разполагат с противопожарни депа, инструменти за ръчно потушаване и специални противопожарни облекла. От началото на годината на територията на предприятието са възникнали 14 пожара и са засегнати 380 декара гори. При пожар сигнализирайте на телефон 112.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44