Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закриват основното училище в село Недан

Снимка: БГНЕС

С решение на Общинския съвет в Павликени от есента ще бъде закрито основното училище в село Недан. Причината е, че от три години в него има слети и маломерни паралелки, а демографският анализ сочи, че и занапред няма да има достатъчно ученици.

През изминалата учебна година децата в основното училище в село Недан бяха 42, а есента ще бъдат 38, като се очертаваше да се правят слети паралелки от един първолак, трима третокласници и четирима второкласници с двама четвъртокласници. Това не е добре за децата, каза кметът на Община Павликени Емануил Манолов, който е предложил на съветниците да закрият училището. Според него пътуването на децата от Недан до училище в Павликени ще им осигури съвременни условия за обучение, каквито досега не са имали:

Селото е само на 10 километра. Пътят е чисто нов, ще бъде закупен чисто нов автобус. Училището в село Недан предлага изгнило и миришещо дюшеме, падаща мазилка и отопление на кюмбета, които чистачката пали в 5 часа сутринта. Няма кухня. Мисля, че няма две мнения по въпроса, че изнасянето на децата в общинския център, на газифицирани сгради, на модерни кабинети, на интерактивни дъски, на столова, отопление, е добре за всички. Министерството на образованието е отпуснало средства за закупуване на нов училищен автобус.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44