Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път от няколко десетилетия насам се издава туристически пътеводител за Търговище

Снимка: Радио Шумен

За първи път от няколко десетилетия насам Търговище ще има туристически пътеводител. Негов автор е археологът професор Николай Овчаров.

С издаването на новия пътеводител се цели да бъдат улеснени туристите, посещаващи културно-историческите забележителности в региона, както и общината да бъде представена на представителните туристически борси в страната и чужбина, уточни професор Овчаров:

Реално погледнато Търговище от 60-те години насам няма пътеводител. Има по отделни теми, но цялостен пътеводител няма. Така, че аз завърших книжката  пътеводител, която се нарича "Търговище - бисерът на българския Североизток“, където е засегната цялата история от най-ранните разкопки, до историята на Ески Джумая от по-ново време. Този пътеводител ще бъде преведен на английски и ще представи Търговище при посещението на господин кмета Дарин Димитров през септември в Китай.

Очаква се до края на месеца първият тираж от туристическия пътеводител да бъде на разположение на екскурзоводите от Туристическия информационен център и Регионалния исторически музей.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44