Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново задръствания на ГКПП "Маказа"

Огромни задръствания се образуваха отново на границата с Гърция при ГКПП "Маказа". По информация на наши слушатели стотици коли чакат да преминат през пункта. Към 11 часа колоната от автомобили надхвърляше 5 километра.

Съботният ден отново се оказа труден за пътуващите към плажовете на Бяло море. Струпването на автомобили започна още в ранните сутрешни часове. Пътуващи към Гърция разказаха, че са пристигнали на ГКПП "Маказа" малко след 5.30 часа и са чакали 30 мин. да преминат границата:

Ние тръгнахме в по-ранен час, към 5 часа, но опашката беше доста дълга.

Чакахме близо два часа, имаше 1 километър задръстване - споделиха шофьори.

С напредването на деня и колоната от автомобили се увеличава. Освен традиционно пътуващите в събота българи и румънци, днес на ГКПП "Маказа" има и много турци, които са избрали да преминат през Гърция, за да се приберат по домовете си след Рамазан-Байрама. Горещото време и бавното придвижване изнервят чакащите, въпреки бързата обработка на документите. Следобед опашки се очакват и на влизане в България. Ето и съветът на една от пътуващите:

Тръгнахме от Керамоти в 21 ч. Не се наложи абсолютно никакво чакане на границата, тъй като преди нас имаше пет коли. Движението беше абсолютно спокойно, така че моят съвет към всички, не само към тези с малки деца, е да се пътува надвечер, когато и времето е по-хубаво. И дори и да се чака, не е такъв проблем.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44