Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Меняйло: Русия не се занимава с надпревара във въоръжаването в района на Черно море

Снимка: Николай Кръстев

Русия не се занимава с надпревара във въоръжаването в Черноморския регион, а НАТО е този, който прави това, заяви бившият заместник-началник на руския Черноморски флот и настоящ губернатор на Севастопол Сергей Меняйло.

Според Меняйло, руският флот в Черноморския басейн винаги е бил гарант за мира и стабилността в този регион. Губернаторът коментира пред БНР, че никой не крие нищо от Запада:

Никой от никого нещо не скрива. Нещата се виждат в медиите още от момента когато започва да се строи военен кораб или нещо друго и след това, когато те влизат реално в състава на някоя военна част и се присъединяват към останалите плавателни съдове в базата в Севастопол. Плановото превъоръжаване  върви нормално, както във всички държави в останалия свят.

Меняйло бе категоричен, че Русия не участва в разгръщането на надпревара във въоръжаването в района на Черно море и коментира че този, който прави това е НАТО. Той попита риторично:

За кого е заплаха Русия и Черноморският и флот? При вас няма ли нова военна техника? Значи за вас може, а за Русия не може,  така ли? Защо? Русия не казва, че вие се занимавате с надпревара на въоръжаването? Защо все се прилагат все двойни стандарти?

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44