Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов за пореден път заяви, че няма намерение да се кандидатира за президент

Снимка: Венелина Попова
Премиерът Бойко Борисов за пореден път заяви днес, че няма намерение да се кандидатира за президент на тези избори, но може да го направи на следващите. При откриването на Регионалното депо за отпадъци край старозагорското село Ракитница той коментира отказа на съда да регистрира партия ДОСТ и дали това няма да доведе до етническо напрежение:

Първо аз не обичам служебни победи. Навремето, помните, забраниха на царя да се явява, той взе други две партии и се яви. Впоследствие това изигра лоша шега и на царя, и на цялата ни държава. Ще се въздържа от коментар. Освен, че съжалявам, че те няма да се явят на избори, ако не ги регистрират, защото те сигурно ще намерят начин, но особено формулиране на тези като, че някои имат турско име. Ние сега имаме с турски имена хора депутати в ГЕРБ, имаме министри, имаме зам.министри, имаме кметове, имаме общински съветници. Нека да изчакаме да обжалват, да мине втора инстанция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44