Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теменужка Петкова: Не е имало сделки в Япония

Теменужка Петкова
Снимка: БГНЕС

От партия АБВ и движение "Гергьовден" твърдят, че вече втори месец не получават от Министерството на енергетиката информация за водени преговори в Япония с корпорацията "Тошиба" за проекти в енергийната сфера. За поставените въпроси заместник-председателят на АБВ Румен Петков каза:

Една серия от въпроси, които са свързани с протоколи, състав на делегация, водени преговори, има ли започнати процедури по пряко договаряне или организиране и провеждане на обществена поръчка, по смисъла на закона, във връзка с рехабилитацията на турбина - 2 в „Марица-Изток“, на работата в ПАВЕЦ „Чаира“… сключено ли е споразумение под каквато и да е форма между „АЕЦ Козлодуй - Нови мощности“ и Westinghouse, и т. н. Ако е сключено, какъв е неговия характер.? На тези въпроси министерството продължава да не отговаря.

При посещението в Япония сделки не е имало, надявам се това стана кристално ясно, заяви на специален брифинг министърът на енергетиката Теменужка Петкова в отговор на обвиненията. По думите й проведените разговори са на база меморандум, подписан още през 2009-та година. Румен Петков и Драгомир Стефанов вече са получили всички данни по въпроса, поискани по Закона за достъп до обществена информация, заяви министър Петкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44