Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има пешеходен достъп до плажа "Черноморец изток"

Снимка: Сияна Спиридонова

Има пешеходен достъп до плажа Черноморец - Изток, установи проверката,  извършена от служители на Областна управа - Бургас. Тя беше наредена от министъра на туризма Николина Ангелкова след оплакване на наемателя на плажната ивица, че новият собственик на паркинга в съседство възпрепятства достъпа до плажа. 

Двете спорещи страни са заявили, че са подписали протокол-съгласие за свободен достъп до плажната ивица, заяви бургаският областен управител Вълчо Чолаков
Служителите ме уведомиха, че към настоящия момент няма проблем с пешеходния достъп до плажа.

Проверката продължава и предстои по картата на възстановената собственост да се установи дали има достъп до плажа, който да е извън частния имот. Ако няма такъв, държавата ще предприеме мерки, за да го осигури: 
Практиката ми показва, че където има някакъв проблем с преминаването, той почива на някаква основа, свързана с лични отношения между две съседни страни като територия. Този спор нас не ни касае. Имат да го разрешават, да си намерят начин - чрез преговори или по съдебен път.

Бургаският областен управител припомни, че това е втори такъв случай след миналогодишния в Силистар, а гражданите трябва да знаят, че по закон държавата осигурява пешеходен достъп до плажовете, но не и паркинги в близост до плажните ивици.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44