Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар бушува край петричкото село Марино поле

| обновено на 10.07.16 в 19:31
Снимка: БГНЕС

Запалени сухи треви и стърнища са предизвикали голям пожар край петричкото село Марино поле. Над 1000 декара е обхванал огънят, който се е разпространил и върху лозови масиви.  Стотици огнеборци участват в гасенето, направени са бразди, за да бъде предпазено селото. Пожар тлее и в землището на село Тополница.

Пожарът  е  възникнал в землището на село Марино поле, но се  е разраснал към Марикостиново и Чучулигово.  Около обяд огънят е бил овладян, каза кметът на Петрич Димитър Бръчков:

Беше локализиран, не беше проблемен. Обаче впоследствие възникна много силен вятър и го разпространи много сериозно и то по труднодостъпни места. 

Пожарните служби от Петрич и Сандански са мобилизирани в района на пожара. Освен в полските масиви, огънят е обхванал и близките хълмове. В гасенето участват и стотици доброволци.

Най-вероятно човешка небрежност са причината и за двата пожара. Високите температури и сухото време създават потенциален риск, предупреждават от служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, като апелират пътуващите да не изхвърлят незагасени цигари от автомобилите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44