Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТ бизнесът иска да обучава по 6000 ученици на година в средното образование

Снимка: ЕПА/БГНЕС

ИТ бизнесът иска да обучава по 6000 ученици на година в средното образование, стана ясно на среща на министъра на образованието Меглена Кунева с ръководството на Българската асоциация на софтуерните компании.

Организацията възнамерява да финансира собствена програма за обучение, и в рамките на 3 години учениците могат да станат специалисти по програмиране. Бизнесът разработва три пилотни проекта в различни училища, за които са предвидени половин милион лева собствен финансов ресурс. 
От асоциацията настояват Министерство на образованието да подкрепи финансово разширяването на проекта до създаването на 20 центъра в страната, както и да се обхванат и ученици извън професионалното образование.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44