Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен заплаши кабелните оператори заради сметище

Георг Спартански
Снимка: БГНЕС

Кметът на Плевен Георг Спартански предупреди кабелните оператори, че ще издаде заповед за спиране на строителните дейности, свързани с полагането на кабели, ако те не почистят създадено от тях незаконно сметище. Спартански категорично отказва това да стане за сметка на общинския бюджет, както се е случвало до момента:

Сигналите на плевенчани за безобразно разкопаване от кабелни оператори, които разрушават инфраструктурата и оставят боклуци, са ежедневни. Спартански даде срок и бе категоричен:

Каквото било, било до тук. Оттук нататък повече безобразия няма да търпя. На 14-и сутринта в 9.10 часа ще отида на същото място, където съм видял тези огромни канали, пръст, бетон, асфалт, кабели, ленти и всякакви отпадъци. И ако те не са изчистени за сметка и с организация и техника от самите оператори, ще издам заповед за спиране на по-нататъшното копане в града.

През 2015 година Община Плевен е похарчила над 280 хиляди лева за отстраняване на нерегламентирани сметища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44