Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нараства броят на жертвите от влаковата катастрофа в Италия

| обновено на 12.07.16 в 21:14
Снимка: ЕПА/БГНЕС

До момента, жертвите от тежката железопътна катастрофа между два влака в южната италианска област Пулия са поне 23. Сред тях машинистът на единия от влаковете. Ранените са около 50 души, някои  в много тежко състояние с опасност за живота. Спасителните дейности продължават.  

Катастрофата  по регионалната жп линия на област Пулия,  където челно се удариха   два влака между  Корато и Андрия, е една от най-тежките за съвременна Италия. Линията свързва главният град Бари с неговото летище и с град Барлета. Ползва се от работници, служители, ученици, студенти, туристи. Не я ясно колко пътници е имало в движилите се  един срещу друг на единствения по трасето  коловоз влакове. 

Спасителните дейности са ефикасни въпреки затрудненията, защото жестокият сблъсъкът, обезформил водещите вагони,  стана в район с маслинова гора и ниви. Микеле Формизано – генерален секретар на профсъюза на железниците,  познаващ линията, обясни, че контролът по движението на модерните композиции между Корато и Андрия се прави от съответните началници – гара чрез телефонна връзка. За това и хипотезите за нещастието са няколко. Министърът на транспорта Грациано Дел Рио уточни от мястото на произшествието, че специална комисия ще разследва случая. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44