Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен заловиха двама мъже, направили опит да източат пари от банкомати

Снимка: БНР

В Плевен заловиха двама мъже, направили опит да източат пари от банкомати в града. След обиск в домовете на 35-годишен плевенчанин и 31-годишен мъж от София са иззети компютри и харддиск, които се предполага, че са използвани за престъпления.

Двамата са с мярка "парична гаранция" от по 500 лева.

През септември миналата година е получен сигнал за техническо устройство, поставено на банкомат на фасадата на банка на улица "Васил Левски" в Плевен. Веднага е образувано досъдебно производство, към този момент срещу неизвестен извършител.

В хода на разследването се стига до двамата мъже от Плевен и София, само 35-годишният плевенчанин е познат на полицията, той е осъждан. Извършени са претърсвания в Плевен и София.

От апартамента на 35-годишен плевенчанин е иззет един таблет и външен харддиск. От апартамента на 31-годишен столичанин са иззети два преносими компютъра с четири флаш памети. Опитали се да разберат информацията, да източат информацията и да я съхранят евентуално да я използват за източване на финансови средства от карти, но това е предмет на доказване, заяви говорителят на МВР Марияна Цветкова.

Наказанието при доказване на вина е от една до осем години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44