Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Кюстендил отхвърли жалбата на местно сдружение срещу продажбата на бившата резиденция на Тодор Живков

Административният съд в Кюстендил отхвърли като неоснователна жалбата на местно сдружение срещу продажбата на бившата резиденция на Тодор Живков "Ючбунар". Съдебният спор продължава година и половина.

Резиденцията е построена през 1977 година и тогава само за строително-монтажните работи на комплекса, без оборудването, са платени 450 хил. лева, използван е и доброволен труд на десетки кюстендилци. Общината я продала миналата година на търг за 352 хил. лева /без ДДС/, а тя струва в пъти повече, мотивират се жалбовносителите. Обектът е с площ 4 342 кв. м. От сдружението считат, че при оценката са пропуснати някои части от сградата, както и уникални дървета в двора, които не са оценени.

Интересното е, че бившият първи секретар на ЦК на БКП никога не е посещавал резиденцията "Ючбунар". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44