Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен спря обществена поръчка за сметосъбиране

Снимка: БГНЕС

Кметът на Плевен Георг Спартански прекрати обществена поръчка за събиране и извозване на твърди битови отпадъци от населените места в общината.

Поръчката е със срок от 5 години, след подписване на договор с избрания изпълнител и е на стойност близо 15 милиона лева. Кметът Спартански ще сезира прокуратурата по случая заради обвинение, по думите му, в служебно престъпление. 

Участници в процедурата са "Титан груп" и "А.С.А." - България. В хода на работата на комисията, съставена от шестима общински експерти и един представител на Агенцията по обществени поръчки, се установява, че липсват страници от документацията на "А.С.А." - България, поради което фирмата не е допусната до отваряне на ценовата оферта. Член на комисията от Агенцията обаче твърди, че тези страници са били налице и подписва протокол "с особено мнение".

Становище до Агенцията за обществени поръчки подготвят експертите от Общината, а Спартански ще сезира прокуратурата, защото според него, "особеното мнение" на този експерт по същество представлява обвинение в служебно престъпление.

Останалият единствен участник – "Титан груп", е оценен от комисията с 40 от 100 възможни точки. Кметът прекрати процедурата, защото според тази оценка на комисията, ако се сключи договор с "Титан груп" като изпълнител, няма да се постигне най-оптималното съотношение между качеството на изпълнение на услугата и нейната цена. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44