Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промени в движението заради събора на Рожен

Снимка: БГНЕС
Във връзка с очаквания повишен трафик по пътищата към Смолянска област заради откриващият се днес Роженския събор се въвежда временна организация за движение по направленията Пловдив – Смолян и Смолян Пловдив.

Транзитно преминаващите моторни превозни средства могат да използват маршрута: Проглед к.к. Пампорово Смолян Соколовци и обратно. В трите дни на събора отпада забраната за движение на МПС над 3,5 т. по републиканския път Пампорово Смолян. Промените в режима на движение ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели. В района на събора движението ще се регулира от служители на МВР.  Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно изградената сигнализация и указанията.

Поради очаквания повишен трафик по пътя Пловдив  Смолян, се препоръчва водачите на товарни автомобили да използват обходни маршрути: Пловдив Кричим Девин Стойките  к.к. Пампорово Смолян и Пловдив Кърджали Ардино – Смолян и обратно.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44