Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белгийският премиер събира на извънредно заседание кабинета и службите за сигурност

Министър-председателят на Белгия Шарл Мишел
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Министър-председателят на Белгия Шарл Мишел събира тази сутрин на извънредно заседание правителството и службите за сигурност по повод атентат в съседна Франция.

Нулевият риск не съществува, коментира пред общественото радио белгийският министър на вътрешните работи Ян Ямбон:
Правим всичко възможно, както службите във Франция, така и тези в Белгия и други държави. Използваме всички ресурси на терен. Успяхме да избегнем много заплахи, но нулевият риск не съществува.
Поне 3-ма от известните извършители на предишните атентати в Париж на 13 ноември бяха родом от Белгия, където беше потвърдено присъствието на терористична клетка на ИДИЛ.

Кралство Белгия също се готви да посрещне своя национален празник след 5 дни – на 21 юли.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44