Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белгия няма да отменя проявите за националния си празник

Шарл Мишел
Снимка: ЕПА/БГНЕС


Белгия няма да отменя проявите по случай своя национален празник другата седмица, обяви правителството след извънредно заседание по повод атентата в Ница. Въвеждат се допълнителни предпазни мерки срещу евентуални атаки с превозно средство, но степента на тревога остава непроменена. 

Премиерът Шарл Мишел посочи, че към момента няма данни за каквато и да била връзка на атентата в Ница с Белгия. Властите няма да повишават степента на терористична опасност, което означава, че всички публични прояви с масово струпване на хора ще се проведат както е планирано:

На белгийска територия идните дни заедно със службите за сигурност ще адаптираме мерките за безопасност доколкото е възможно съобразно различните методи на терористите.


Бетонни блокове срещу коли бомби вече са поставени по пешеходните зони в град Гент, където предстои 10-дневен фестивал. А следващият четвъртък в Брюксел е традиционното шествие по повод националния празник на страната.

Рискът от камион или кола, която се врязва в тълпа хора, вече е бил анализиран в нашите сценарии, обясни вътрешният министър Ян Ямбон.


Кметството на столицата вече е получило полицейски подкрепления. Външното министерство на Белгия все още издирва в Ница около 20 свои граждани, които са в неизвестност.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44