Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменен полет от Истанбул попречи на медалистите от олимпиадата по математика в Хонконг да се върнат у нас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шестокласници от Бургаската математическа гимназия, които участваха в Международната олимпиада по математика в Хонконг, не могат да се приберат, заради отменен полет от Истанбул. 

Четиримата шестокласници и двамата преподаватели от Бургас са настанени в хотел в Хонконг. Не е било възможно децата да се пренасочат към други авиолинии, отбелязва директорът на гимназията Красимир Стоянов:

Отменен е полетът от Хонконг до Турция, но са в хотела, в чудесно настроение са, защото са се представили много добре, отлично даже. Второ място в отборното класиране имаме и трето място в индивидуалното - сребърен и бронзов медал. Имат уверението, че утре полетът им от Хонконг до Турция ще се осъществи. Утре имат нормално закуска, обяд в хотела. След обяд ще се придвижат към летището в Хонконг и ще летят за Истанбул.

В българската група за международната олимпиада са още ученици от Софийската природо-математическа гимназия и от столичното училище "Професор Боян Пенев".




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44