Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арменска опозиционна група нападна полицейски участък с искане за оставка на правителството

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Опозиционна групировка нападна полицейски участък и взе за заложници седем служители на реда в столицата на Армения Ереван. Похитителите искат оставката на правителството и незабавно освобождаване на арестувания през юни опозиционен лидер Жирайр Сефилян, обвинен в организирана престъпна дейност. Нападателите разпространиха и видео с исканията си, в което твърдят, че ще "променят обстановката в Армения чрез въоръжено въстание". 

Арменските специални части са освободили двама заложници от полицейската сграда в Ереван,. До момента се съобщава за поне един пострадал. Арменските служби за сигурност побързаха да опровергаят информацията за бунт в столицата и заявиха, че опозицията разпространява слухове и дезинформация в социалните мрежи. 

Опозицията в Армения, и по-специално движението "Нова Армения" обяви в края на миналата година, че започва процес на гражданско неподчинение и смяна на властта в Ереван. И от другата опозиционна партия "Наследство" обявиха, че след свалянето на управлението в Ереван смятат да създадат правителство на националното  доверие, до провеждането на предсрочни парламентарни и президентски избори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44