Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

230 000 лева от еврофондове отиват за преквалификация на 35 младежи от Антоново

Снимка: www.karieri.bg

Общо 35 млади хора до 29 години от община Антоново ще бъдат включени в проект за "Подкрепа за професионалната квалификация и заетост", финансиран с над 230 000 лева от Европейския социален фонд по ОП "Развитие на човешките ресурси". Новият проект ще допринесе за значително намаляване на младежката безработици в общината, а определените участници в програмата  в продължение на 15 месеца ще получат професионална квалификация за охранители или офис секретар, разказа ръководителят на проекта Исмаил Ибрямов:

Младите хора, които ще се обучават по професията  офис секретар ще преминат и 45 часа обучение по ключова компетентност, дигитална компетентност за подобряване на уменията за работа с интернет, които са необходими за успешното изпълнение на трудовите им задължения. По време на обучението, младите хора ще получават стипендия за всеки присъствен ден. Младежите, които успешно приключат  професионалното си обучение, ще бъдат назначени на трудов договор за 6 месеца по придобитата професионална квалификация.

Изпълнението на проекта ще допринесе повече безработни млади хора от малките населени места на община Антоново да си намерят подходяща работа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44