Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападателят във влака в Германия е бил активист на "Ислямска държава"

| обновено на 19.07.16 в 12:22
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Групировката "Ислямска държава" обяви, че афганистанският мигрант, който нападна с нож и брадва пътниците на влак в Южна Германия, е бил неин активист. Германската полиция откри собственоръчно нарисуван флаг на "Ислямска държава" в дома на 17-годишния афганистанец, съобщи вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман пред германските медии. 

Още при първото обаждане до спешния телефон от влака очевидецът е заявил, че той и извикал "Алах е велик". При обиска на стаята му е открит ръчно нарисуван флаг на "Ислямска държава". Всички тези части от мозайката сега трябва да се напаснат. 
Двама от пострадалите са в критично състояние, съобщи още Херман и уточни, че сред ранените е семейство от Хонконг.  Вътрешният министър каза още, че непълнолетният афганистанец изглежда е стигнал до Германия непридружен и е бил настанен в приемно семейство в град Охсенфурт.
Говорител на регионалното министерство на вътрешните работи съобщи, че тинейджърът е бил застрелян от полицията при опита си да избяга: 
Извършителят е бил въоръжен с нож и брадва. Наложило се е влакът да спре извънредно. Нападателят е слязъл от влака в опит да избяга и е бил застрелян от полицията.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44