Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наши изселници се връщат след опита за преврат в Турция

Наши изселници в Турция се връщат по родните места след опита за военен преврат. Само в кърджалийското село Рани лист за последните дни са пристигнали 4 семейства. Те искат да останат у нас, докато се успокои обстановката в южната ни съседка. Семействата напуснали домовете си в Турция след опита за държавен преврат. Те са притеснени от това, което се случва в страната, разказа кметът на Рани лист Гюлтеин Фаик.

Хората са разтревожени за живота си. Казаха, че е неспокойно и искат да останат тук, докато се успокои. Даже някои и не са разбрали какво се е случило. Повечето са излезли сутринта, когато е станало ясно кой на чия страна е.

Според кмета на Рани лист, все повече наши изселници ще искат да се върнат по родните места.

Има индикации повече хора да дойдат в България, те и без това си имат къщи по селата, да си стегнат къщите и да останат в България, докато страстите там, в Турция, се успокоят.

Около хиляда души от Рани лист са заминали за Турция по време на т. нар. "голяма екскурзия". Повечето от тях се връщат през лятото, а пенсионерите остават за постоянно.

Те са ни бивши съседи. Няма защо да ни затрудняват. Всеки си идва в имота си, всеки е добре дошъл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44