Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Долната камара на френския парламент одобри удължаването на извънредното положение

| обновено на 20.07.16 в 12:49
Снимка: Уикипедия

Френският сенат ще гласува днес закона за удължаване с шест месеца на извънредното положение във Франция след атентата в Ница. Снощи текстът беше приет от Националното събрание - долната камара на френския парламент. Сенаторите възнамеряват да подсилят закона с по-строги мерки за сигурност.

След седем часа дебати френските депутати приеха с широко мнозинство удължаването на извънредното положение в страната с още шест месеца. Обсъждането мина в бурна обстановка при остри словесни престрелки между управляващите социалисти и дясната опозиция, която настоява за много по-радикални мерки срещу лицата, представляващи терористична заплаха. Всеки, който обещава да оправи нещата с магическа пръчка, лъже, заяви френският премиер Манюел Валс, предупреждавайки за реалния риск от нови атентати и невинни жертви.

Междувременно френската полиция продължи над 96 часа ареста на двама мъже, предполагаеми съучастници на нападателя от Ница. Според радио "Франс бльо Азюр" камионът, прегазил смъртоносно 84 души и ранил десетки, не е имал право да циркулира в Ница, съгласно разпоредба на префектурата за забрана на тежкотоварни превозни средства в празничните дни.

Идентифицирани са всички жертви на атентата. 38 от тях са чужденци от 19 държави.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44