Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебют на новия британски премиер Тереза Мей на международната сцена

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият британският премиер Тереза Мей ще дебютира на международната сцена днес, тя започва официално посещение в Берлин, след което ще замине за Париж.

Днес Тереза Мей ще разговаря с германския канцлер Ангела Меркел, предвидена е  работна вечеря в Берлин. Излизането на Великобритания от Европейския съюз и бъдещите й отношения с блока се очаква да бъдат в центъра на вниманието на тези разговори.

В четвъртък на работен обяд в Елисейския дворец в Париж с президента Франсоа Оланд Мей ще обсъди Брексит, нападението в Ница и сътрудничеството в областта на борбата с тероризма. Говорителка на кабинета на премиера заяви, че посещенията са по покана на Меркел и Оланд и че освен Брексит, те са добра възможност за обсъждане на двустранните отношения, както и позициите по редица други глобални поблеми.

Двудневното посещение на Мей ще започне, след като по-рано през деня тя ще отговори на въпроси на депутати в първия й парламентарен контрол като премиер. Преди първото й пътуване в чужбина, Тереза Мей посети Шотландия и Уелс, като в центъра на нейните разговори отново бяха бъдещите отношения с Европейския съюз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44