Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинският университет в Плевен с рекорден брой кандидат-студенти

За първи път в последните десет години седем кандидати в плевенския Медицински университет са достигнали максимален бал 36. Пет момичета и едно момче са посочили като първо желание „Медицина“, а едно момиче ще учи в новооткрития факултет „Фармация“. В петък, 22 юли,  ще бъде обявено второ класиране.

Рекорден е броят на явилите се кандидат-студенти в Медицинския университет в Плевен тази година. При жените конкуренцията е 10 за едно място, при мъжете е 4 към 1. Според Вирджиния Лазарова, началник учебен отдел, интересът се дължи на нарастващия авторитет на медицинското училище, което се утвърди като иновативен университет:

За първа година след успешна акредитация реализираме прием за специалност "Фармация". Нашите студенти се реализират на сто процента. Доказателство за този интерес и за позициите, които вече университетът трайно има в страната ни, е интересът на чуждестранните студенти. Престои приемът и за осемте бакалавърски специалности. И това са професии с гарантирана реализация. Младите хора са все по-прагматични и избират специалности, които ще им осигурят перспективи за работа.

Приемът на документи за осемте бакалавърски специалности започва от днес и ще продължи до 23-ти юли. Документи могат да се подават и онлайн.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44