Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 790 хил. лв. дължат на НАП дружества и фирми в 7 области на България

Близо 790 хиляди лева дължат на приходната агенция управители и членове на органи на управление на дружества в седем области на България. След тях е и Плевен, съобщиха от тамошния офис на НАП. Дължимите суми са за данъци и осигурителни вноски на техни фирми. Извършват се и данъчни проверки.

На територията на дирекцията на НАП-Велико Търново, сред които е и Плевен, са извършени контролни действия във връзка с придобити луксозни автомобили, вследствие, на които са инициирани общо 13 ревизии. От тях една е приключила и са установени допълнително задължения за близо 5200 лева. Веселка Костадинова от офиса на агенцията в Плевен заяви:

Един от собствениците на луксозните автомобили е подал коригираща декларация, и е обявил пред НАП своите реални доходи. Данъчните инспектори оценяват цялото налично имущество на домакинството – имоти в страната и чужбина, превозни средства, банкови влогове, издръжка за живот, включително екскурзии в чужбина. Ако стойността на имуществото надвишава доходите, недекларираната разлика се облага с данъци и осигуровки за последните пет години заедно с лихвите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44