Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН: Резултатите от матурите догодина ще са готови достатъчно рано, за да се кандидатства в чужбина

Снимка: БГНЕС

От Министерството на образованието увериха, че резултатите от матурите догодина ще бъдат готови достатъчно рано, за да не се затрудни кандидатстването в чужбина.

Резултатите от матурите през 2017 г. се очаква да станат ясни до 15 юни. Това е заложено в графика за провеждането им, съобщиха от просветното министерство в отговор на питане на "Хоризонт" дали провеждането на зрелостните изпити със седмица по-късно в сравнение с досега ще създаде проблеми на кандидатстващите в университети в чужбина.

Срокът за подаване на документи за кандидатстване във висши училища, в Германия например, е 15 юли. При добра организация на училищата издаването на дипломите може да стане за една седмица, а за да се легализира в министерството - още една. Така че зрелостниците ще имат време за кандидатстване в чужбина. Тази година резултатите от матурите бяха готови три дни по рано, припомнят от ведомството.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44