Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За втори път в Руската гимназия в Стара Загора ученици ще изучават интензивно китайски език

За втори път в Средното общообразователно училище "Максим Горки" в Стара Загора се сформира паралелка след 7 клас за интензивно изучаване на китайски език. Пред "Хоризонт" директорът на училището Марияна Пенчева заяви, че има още две свободни места. 

Освен китайски, след 9 клас учениците ще изучават като втори чужд език английски, а от 11 клас и руски. Ще ги обучава една учителка-българка, която е живяла в Китай и има опит в превода, както и двама доброволци,

Те са зпратени, подкрепени и издържани от Института "Конфуций" в София. Безплатни са им учебниците напълно, интерактивни са, сами говорят, пояснява Марияна Пенчева.

Ученичка от "Максим Горки" в момента е на езикова практика в Китай, осигурен е и обмен с ученици от 574-то училище в Санкт Петербург, които също изучават китайския език интензивно. Освен в Стара Загора такива паралелки има две в София и една в Русе.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44