Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

56 нелегални имигранти са задържани близо до сръбската граница

Задържани автомобили на каналджиите
Снимка: МВР

56 имигранти са заловени от "Гранична полиция" близо до сръбската граница. Задържани са и трима каналджии.

26 от задържаните чужденци са били в общо три леки автомобила. Те разказали пред полицията, че са от Афганистан и Сирия. 23 от тях са били с издадени редовни документи от Държавната агенция за бежанците. В друг случай "Гранична полиция" е задържала още 19 афганистанци и 11 пакистанци близо до Драгоман. Повечето от тях също са регистрирани в Държавната агенция за бежанците. 

Заради засиления бежански натиск по българско-сръбската граница Сърбия реши да подсили патрулите си там с военни части. 

Междувременно от Областната дирекция на МВР в Стара Загора съобщиха, че десет незаконно пребиваващи афганистанци, шест от които непълнолетни, са били задържани на автомагистрала "Тракия". Групата от четирима мъже и шест момчета, най-малкото от които на 15 години, са засечени от патрул на полицията на паркинг на километър 228. Чужденците са се намирали в близост до товарен автомобил, чийто водач все още не е установен към момента, съобщи говорителят на дирекцията в Стара Загора Ивелин Иванов:

При извършената проверка на паркинга е установено, че е паркиран товарен автомобил "Ивеко" без водач, а в близост до автомобила са се намирали тези деца, четирима мъже, за които е установено, че са незаконно пребиваващи в страната. Лицата са задържани в Първо РУП в Стара Загора за срок от 24 часа. Продължава работата по изясняване на случая.

14 мигранти не са допуснати да влязат у нас от Турция през последното денонощие, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов. Той посочи, че няма нарастване на броя на мигрантите след неуспешния опит за преврат в Турция:

Нямаме право да не сме подготвени. В тази връзка е и присъствието на нашите партньори от Министерство на отбраната, по продължение на цяла турска граница. Имаме и допълнителни разчети, с които да отговорим на евентуално ново предизвикателство, за каквото предизвикателство в момента няма обективни данни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44