Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велопарк в подножието на Седемте рилски езера

Велопарк очаква любителите на екстремните дисциплни в подножието на Седемте рилски езера. Официално, комплексът ще бъде открит в началото на август, съобщиха от общината в Сапарева баня.

Едното трасе е предназначено за дисциплината "Спускане" за състезатели. Другите две са туристически, за любители  Предстои изграждането на още  няколко трасета за спускане, както и прочистване и маркиране на велотрасе от долната станция на лифта до град Сапарева баня - дължината на маршрута е около 15 километра.

На лифта се монтират специални приспособления, за да могат желаещите да се качват с колелата си, откъдето да се спускат до центъра на Сапарева бяня. Под Седемте рилски езера ще се изгради байк парк, предлагащ много удобства за посетителите. Атракциите започват тази събота и неделя - 23 и 24 юли, когато при езерото Бъбрека ще пуснат 7 огромни балона, с които туристи ще могат да летят над циркуса, за да преживеят неповторими емоции и да направят снимки на седемте езера от въздуха.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44