Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електронното обслужване е съкратило в пъти сроковете за издаване на различни видове документи в Община Търговище

Снимка: Радио Шумен

За неколкократно съкращаване на сроковете за издаване на различни видове документи от Община Търговище, съобщават от администрацията, след въвеждане на програмата за електронно обслужване, чрез която бяха дигитализирани всичките 200 семейни регистри от 51 села, информира кореспондентът ни Евтим Петков.

Предвижда се част от услугите да бъдат извършвани от няколко минути до няколко часа обобщи ръководителят на отдел „Гражданска регистрация и административно обслужване” Силвия Георгиева и показа нагледен пример за жител на село Дралфа: 

Цоню Марков Пуйков, женен, с основно образование, с българско гражданство, занаят - бръснар. Неговата съпруга Ирина Иванова Пуйкова, с оновно образование, по занаят полевъдка. Синът им Марчо Цонев е зачеркнат, защото се е преселил в Попово. За сестрата на Цоню, Стефка, пише, че е сляпа и нетрудоспособна. Ето тук имаме и данни за внучката Мария Минчева Димитрова.

Тези и други данни са необходими ежедневно за издаване на удостоверения за наследници, за родствени връзки, за начина на изселване от България, за семейно положение, удостоверения за правно ограничение и за идентичност на лице с различни имена.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44