Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депото за отпадъци в Шумен се замозапалви за втори път този месец

| обновено на 23.07.16 в 15:42
Снимка: Архив

Все още тлеят отделни участъци от регионалното депо за отпадъци в шуменския квартал "Дивдядово", което се самозапали отново.

Екипи на пожарната и работници на общината са на мястото, където се обливат тлеещите участъци и се запръстяват местата в стръмната част на депото.

От днес общинско предприятие поема стопанисването на сметището, след като изтече концесионния договор на сметоизвозващата фирма.

Първото самозапалване възникна в началото на месеца. Оросителната система и крановете към нея се оказали неизправни а от РИОСВ – Шумен съставиха акт за нарушението. Глобата може да достигне до 20 хиляди лева. Няма превишения на нормите за замърсяване на въздуха в кв. „Дивдядово“, информират от шуменската екоинспекция.

В петък бяха констатирани нови горящи участъци на регионалното депо за твърди битови отпадъци край квартала и бяха направени измервания със специализирана апаратура за аварийни ситуации, предоставена от Регионалната лаборатория в Шумен. От РИОСВ – Шумен информират, че стойностите на въглероден оксид, флуороводород, формалдехид, фенол, фуран, етиленов оксид, трихлоретан, циановодород, серен диоксид, фосген и циановодород са с нива под минималните гранични стойности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44