Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие в Полша по повод Световните дни на католическата младеж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Полша повече от 40 000 служители на реда и доброволци са мобилизирани, за да охраняват папа Франциск и стотиците хиляди млади поклонници, които ще участват в Световните дни на католическата младеж в Краков. Няма данни за подготвян атентат, но след нападенията в Ница и Мюнхен властите не допускат рискове, е обяснението на Варшава за извънредното полицейско присъствие.

Проявите започват на 26 юли, за Полша отпътува и българска група, която се предвожда от отец Венцислав Николов от епархийското светилище "Дева Мария от Фатима" в Плевен. Минути преди тръгването за Краков той заяви:

Хората, които желаят да се срещнат със светия отец, заедно с него да се помолят. Това е фестивал на младите хора, затова организаторите са подготвили концерти, спортни игри, забавления.

За Краков тръгна и Антония Трифонова, начална учителка от Плевен:

Сега предстои третата ми среща в Краков с папа Франциск, когото нямам вече търпение да видя, защото е много очарователен, много симпатичен. И много се вълнувам, защото за пръв път ще бъда с моя съпруг. В навечерието на младежката среща ние ще направим една година от нашия църковен брак.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44