Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът на сметището край Пазарджик е овладян

| обновено на 24.07.16 в 13:48

Пожарът на сметището край Пазарджик е овладян, но все още има задимяване над селата Капитан Димитриево и Алеко Константиново, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов:

Там обмисляме някакви допълнителни по-радикални мерки съвместно с Община Пазарджик, така че да се преустанови всякакъв достъп на външни лица до сметището, защото проблемът е именно в това. Успяват да проникнат във вътрешността и територията на сметището, палят нерегламенитарно отпадъци, най-често гуми, и оттам започва да гори територията на почти цялото сметище. Създава затруднения и за движението на пътя между Пазарджик и село Капитан Димитриево, отделно това създава задимяване в района на тези села, които са в близост.

Предполага се, че палежът е предизвикан от препитаващите се на сметището хора.

Палежите на сметището са често явление, особено в горещите месеци. Това ще е така, докато се изгради новото депо за отпадъци, каза директорът на пазарджишката противопожарна служба Иван Панайотов.

Пътуващите в района на Пазарджик трябва да бъдат много внимателни, тъй като видимостта е намалена. От кметството на Капитан Димитриево съобщават, че на място няма мобилна станция от РИОСВ, която да измери вредните емисии във въздуха.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44