Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха 16 тела на нелегални мигранти в трюм на кораб, превозващ около 400 души край Италия

| обновено на 24.07.16 в 12:03
Снимка: БТА

Властите от град Вибо Валентия в област Калабрия задържаха двамата предполагаеми нелегални трафиканти, единият от които нигериец, а другият - сомалиец. Срещу тях е повдигнато обвинение за множествено убийство и съучастничество в трафик на нелегална имиграция. 

Двамата са управлявали кораб с около 400 имигранти на борда, в чийто трюм са били намерени телата на 15 мъже и на  едно момче, починали от задушаване. По някои от труповете могат да бъдат различени и тежки изгаряния от изтеклото гориво.

В италиански териториални води са били спасени над 600 имигранти, пътували с плавателни съдове от Либия.  Съдействие им е било оказано от корабът "Джеймс Джойс” на ирландските военноморски сили, участвал в три спасителни операции. Той е докарал общо в пристанището на Вибо Валентия 606 имигранти, сред които и много непълнолетни без придружители. Голяма част от тези хора са от Субсахариална Африка.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44