Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламна гора над петричкото село Коларово

Запалени сухи треви и храсти са причинили пожар, разраснал се и в гората над петричкото село Коларово.

Сигналът за пожар в ниви, намиращи се в близост до гората, е подаден тази сутрин. Сухото и ветровито време е пренесъл огъня и в горските територии, като са обхванати над осем декара смесена гора от бук, дъб и кестен. Пожарът е низов, което е било благоприятно условие, каза инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападното държавно предприятие:

Локализиран е пожарът, има достатъчно хора- над 40 човека. Осигурена е вода. Минават с гръбни пръскачки, за да гасят.

Все още не се съобщава официална причина за пожара. Версиите, по които се работи, са две - човешка небрежност или умишлен палеж. През последния месец в района полицията разкри много насаждения с канабис върху държавни горски територии.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44