Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Кърджали започва обезопасяване на неохраняемите водоеми

Общината в Кърджали започна акция за обезопасяване на неохраняемите водоеми. Тя  включва поставянето на предупредителни табели, че къпането е забранено. 

Кметове на села в общината вече получиха указателните табели. Първата пратка пристигна в село Рани лист, на чиято територия има 4 неохраняеми водоема. Дали табелите ще спрат желаещите да се къпят, отговорът от кмета Гюлтекин Фаик: 
Дали ще можем да запазим, но поне е едно предупреждение към хората, че не трябва да се къпят там, където наистина не трябва и е опасно. Няма и спасители, не са пригодени за плаж. 

В Рани лист помнят последния случай на удавен в един от микроязовирите. Инцидентът е станал преди десетина години. Сега край всеки водоем ще има по няколко предупредителни табели. Според кмета, те няма да се запазят дълго време:
Има такива хора, които са недоброжелателни или си харесват табелите, та си ги прибират за домашно пазене.  

Разходите по закупуването на табелите се поема от общината в Кърджали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44