Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турист е починал в Пирин под хижа „Вихрен“

Турист е починал в Пирин под хижа „Вихрен“. Инфаркт е най-вероятната причина за смъртта.

54-годишният мъж е бил със съпругата и сина си на почивка в планината. По време на разходка в посока Бъндерица му прилошало и за минути човекът издъхнал. В близост до мястото на инцидента е имало друг турист, по професия лекар. Той е констатирал смъртта и вероятната причина - инфаркт. Екип от планински спасители е пренесъл починалия до хижата, където е пристигнала полиция. След направения оглед и разпит на свидетели, линейка е транспортирала тялото на мъжа за аутопсия в Благоевград. От Планинската спасителна служба предупреждават, че планината през летните горещини също носи опасност за здравето, особено при хора със сърдечни заболявания и  високо кръвно налягане.

Вчера спасителите са се натъкнали и на друга опасна ситуация – тийнейджъри от Франция са се къпали в Муратово езеро, което е твърде рисково заради температурните разлики на въздуха и водата, която е ледена под повърхността.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44