Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекарите от "Майчин дом" спасиха бебето на онкоболна родилка

Снимка: Майчин дом

Лекарите в „Майчин дом“ успяха да спасят бебето на онкоболна родилка.

32-годишна жена, болна от рак на гърдата, роди по спешност в шестият месец в столичната болница "Майчин дом". Още докато бременността е била в ранен срок, пациентката е диагностицирана и оперирана. Лекарите я съветват да прекъсне бременността, но тъй като бебето е било много желано, жената отказва аборт, както и лъче и химиотерапия. За съжаление болестта бързо напредва и при приемането й в „Майчин дом“ тя вече е с метастази в костите, гръбначния стълб и белия дроб, освен това и с редица придружаващи заболявания, като множествена склероза, високо кръвно налягане, нисък хемоглобин и голяма загуба на тегло.

Роди се момченце с тегло 910 грама, което е във видимо добро състояние и в момента е в интензивното отделение, като за него се полагат изключителни грижи да бъде стабилизирано, каза доц. Николай Доганов, извършил Цезаровото сечение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44