Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две тежки катастрофи със загинал и ранени затрудниха движението в района на Поморие

Снимка: Жоро Александров

След серията пътни инциденти през почивните дни, тази сутрин две тежки катастрофи станаха в района на Поморие.  Един човек загина, а шестима са ранени.

Микробус, извозвал работници от Бургас до хотелски комплекс, се е сблъскал на кръговото преди Поморие в посока Слънчев бряг с лек автомобил със старозагорска регистрация, обяви говорителят на ОД на МВР Цветелина Рандева. Най-вероятно рискова маневра е причина за инцидента.

На място е загинал водачът на микробуса, който към момента продължава да е с неустановена самоличност, тъй като служителите от "Пътна полиция" към Поморие не са успели да разговарят с превозваните в микробуса, една жена и петима мъже.

Шестимата пострадали са транспортирани до Бургаската болница с различни наранявания. Трима от тях са хоспитализирани. По-тежко е състоянието на 19-годишен младеж, който е в неврохирургия.

С кола под наем тази сутрин на пътя Поморие-Ахелой катастрофира и 35-годишен руски турист. Дрегерът е отчел 1,35 промила в кръвта му. Двата инцидента затрудниха движението към най големият български курорт и предизвикаха големи задръствания за часове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44