Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха служител на Държавно ловно стопанство "Дикчан" заради нерегламентирани практики

Снимка: Пламен Генчев

Служител на Държавно ловно стопанство “Дикчан“ е уволнен дисциплинарно заради нерегламентирани  практики.

В края на миналата седмица е извършена проверка по сигнал, уличаващ горския надзирател Цветан Марински в престъпни схеми за снабдяване с дърва за огрев. Проверяващите са били от ловното стопанство в Сатовча, Регионална дирекция по горите в Благоевград и полицията в Гоце Делчев. 

В хода на проверката е установено грубо нарушение на Закона за горите и злоупотреба със служебно положение. Горският надзирател е продал незаконно дърва за огрев на трето лице, което в последствие е получило превозен билет, издаден от дървопреработваща фирма. Установено е, че служителят на стопанството е използвал служебното си положение, за да си осигури документи с невярно съдържание, които да оправдаят транспортирането на дървата от къщата му в с. Плетена до крайния потребител в с. Кочан. 

Във вторник районната прокуратура в Гоце Делчев ще бъде сезирана за извършено престъпление по служба от горския надзирател.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44