Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков обвини в лъжа министъра на енергетиката

Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков обвини в лъжа министъра на енергетиката, по повод плана за осигуряване на ПАВЕЦ „Чеира“. Според него е заобиколено обявяването на обществена поръчка и се възлага работа на конкретна чуждестранна компания, за което трябва да бъде подаден сигнал в прокуратурата.

В ПАВЕЦ „ЧЕИРА“са монтирани четири хидроагрегата, за които министерството на енергетиката твърди, че са произведени в Япония и само определени компоненти са произведени в плевенския завод "Вапцаров". Според Петков това не е вярно, а завод "Вапцаров" произвежда повече от 80 % от компонентите в трите турбини. 

Министърката публично излъга по най-циничния начин, че няма никакво договаряне, каза заместник-председателят на АБВ.

След директното договаряне с японската фирма, по думите на Румен Петков и при плевенските машиностроители ще останат трохите.

Заместник-председателят на АБВ се обърнал към председателя на народното събрание Цецка Цачева, която е народен представител от Плевен.

Лично аз съм изпратил цялата необходима информация, за да предприеме мерки като плевенски народен представител. И се надявам, че тя ще защити обществения, националния интерес, подчерта Румен Петков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44