Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на пожарите на територията на страната се е увеличил

| обновено на 26.07.16 в 12:24
Снимка: БГНЕС

Броят на пожарите на територията на страната се увеличава рязко, отчитат от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Само за последните 24 часа пожарникарите са реагирали на близо 300 сигнала за произшествия.

При инцидентите до момента са пострадали двама души. Въпреки предупрежденията в повечето райони продължава паленето на отпадъци и сухи треви и стърнища.

Напълно погасени са двата пожара в областите Ямбол и Бургас. Огънят край ямболското село Тамарино и в местността Бакаджика е унищожил над 1000 декара растителност, от които 500 декара смесена гора.

Повече от 11 часа е продължила борбата с огнената стихия  в района на Атанасовското езеро и в землището на квартал "Ветрен". 12 хиляди декара сухи треви и храсти изгоряха при пожара там. Причината за възникването на пожара е небрежност при боравене с открит огън. Десет екипа огнеборци от Бургас, Айтос и Поморие са участвали в потушаването на пожара.

От МВР препоръчват да не се пали огън в горите и на сто метра от границите им. Особено опасно е да се пали огън при ветровито време, да не се изхвърлят незагасени клечки кибрит и угарки от цигари, да не се допускат и деца да играят с огън, както и да се спазват мерките за пожарна безопасност от туристите и ловците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44