Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Стара Загора съди фирмата, прекратила едностранно договора за репатриране на автомобили

С неустойката от около 130 000 лева може да бъде закупен репатратор за общинската полиция

Снимка: Венелина Попова

Пловдивската фирма „Вижън парк“ е прекратила едностранно договора си с община Стара Загора за репатриране на автомобили на стойност 1 350 000 лева.  Действията дойдоха в резултат на двойното намаляване на таксата за репатриране - до 31 март тази година тя беше 60 лева, а след разследване на „Хоризонт“ което показа, че договорът ощетява прекомерно гражданите и не е изгоден за общината, с решение на общинския съвет таксата стана 30 лева.

Само пред „Хоризонт“ кметът Живко Тодоров обяви, че общината ще съди фирмата за неустойки, които са 10% от общата сума на договора. С тези около 130 хиляди лева ще може да бъде закупен още един репатратор и тогава цялата дейност може да бъде извършвана от общинската полиция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44