Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барак Обама застана твърдо зад Хилъри Клинтън и описа Доналд Тръмп като демагог

Снимка: ЕПА/БГНЕС
В реч с послание за надежда американският президент Барак Обама застана твърдо зад кандидатурата на Хилъри Клинтън за Белия дом. В същото време на предпоследната вечер от конгреса на демократите във Филаделфия Обама описа Доналд Тръмп като демагог и призова присъстващите вместо да освиркват по адрес на милиардера да гласуват.

Пред хиляди възторжени присъстващи в "Уелс Фарго Сентър" Обама заяви, че Хилъри Клинтън за момента е най-квалифицираният кандидат за поста "президент":

Тя знае какви са залозите в решенията на правителството за работещите семейства, възрастните, собственика на малък бизнес, войника и ветерана. Дори в развоя на дадена криза тя слуша другите, запазва самообладание и третира останалите с уважение. И независимо колко тежки са залозите, независимо колко много хора искат да я сломят, тя никога, ама никога не се предава.

В речта си държавният глава описа една оптимистична картина на Америка, в контраст с мрачната перспектива на Доналд Тръмп от конгреса на републиканците миналата седмица.

Самият Тръмп отхвърли позитивната нотка на Обама като в "Туитър" написа: "Страната ни не е "велика" за милионите прекрасни хора, които живеят в бедност, под заплахата от насилие и в отчаяние.".

По време на третия ден на конгреса на демократите на сцената се качи и бившият губернатор на Мериленд и доскорошен опонент на Клинтън Мартин О'Мали, който коментира: "По дяволите кошмара на Тръмп за Америка! Ние вярваме в американската мечта!".

Днес на финала на партийното събрание се очаква Хилъри Клинтън официално да приеме номинацията за президент на демократите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44