Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на водата в село Баня

Снимка: Община Разлог

Празник на студената и  топлата вода събира жители и гости на курортното село Баня, Разложко.

Идеята на празника е да представи селището като модерна СПА и балнеологична дестинация и в същото време да покаже традициите от миналото, споделя кметът Мария Юрганчева: 
Ще бъде на два етапа празникът. Първият етап ще бъде на селския басейн, който е с олимпийски размери. Има и малък детски басейн. Ще има състезания по плуване.
Празникът ще продължи в реставрираната римска баня, където се намират и запазените пералища на селото. В тях са идвали хора от цялата Разложка околия заради благодата на 70-градусовата минерална вода:
          Това е бил моментът, в който се е обменяла информация от целия регион. Това е бил фейсбукът на моите баби и дядовци. Ще покажем и живота на тези пералища, добави Юрганчева.
Освен над 20-те минарални басейна в хотелите и къщите за гости, село Баня предлага богат спектър от туристически услуги, което го прави предпочитано място от туристите през цялата година, подчертава Мария Юрганчева. 
           Определено е целогодишна дестинация. Даже в момента ми се струва, че в Баня има повече туристи и от Разлог, и от Банско. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44