Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тютюнопроизводителите обмислят протест заради проблеми с изплащането на изкупената им продукция

Четири фирмите дължат пари на производителите

Отново има проблеми с изплащането на предадения тютюн от реколта 2015 година. Заради многобройните сигнали за неизплатени средства от търговските дружества, Националната асоциация на тютюнопроизводителите свиква спешно заседание на Управителния съвет в понеделник.

Най-много сигнали са постъпили в асоциацията  от стопани от общините Ветово, Силистра, Дулово, Тутракан и Главиница, каза председателят на асоциацията Цветан Филев /на снимката/:

Вече десетки оплаквания дойдоха в Асоциацията от страна на тютюнопроизводители заради неизплатени тютюни от страна на търговските субекти, които са им изкупили преди 4-5 месеца тютюневата суровина от реколта 2015-а. Вече до краен предел е изчерпано търпението на тютюнопроизводителите. НАТ 2010, не е изключено да вземе решение, чрез Управителния си съвет, за бъдещи протестни действия, които ще бъдат насочени срещу некоректните, нелоялните търговски фирми, които забавят плащането към тютюнопроизводителите вече с месеци.

4 са фирмите, които дължат пари на производителите от региона. Две от тях – най-голямата българска и гръцка фирма, започнаха разплащането в средата на тази седмица. За другите две обаче, които са със седалища в Исперих и Първомай - няма индикация“, допълни той.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44